A probiotikumok segíthetnek az antibiotikum -rezisztencia elleni küzdelemben

A probiotikumok segíthetnek az antibiotikum -rezisztencia elleni küzdelemben

Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

A probiotikumok segíthetnek az antibiotikum -rezisztencia elleni küzdelemben

A probiotikumok vizsgálatának legfrissebb tanulmánya arra a következtetésre jut, hogy a rendszeres használat csökkentheti az antibiotikumok szükségességét. A szerzők remélik, hogy ez segíthet enyhíteni az antibiotikum -rezisztencia növekedését.

A termékek sorozatához hozzáadva, beleértve a joghurtot, a csokoládét és a burgonya chipset, a probiotikumok soha nem állnak messze a címsoroktól.

Támogatóik szerint ezek az élesztő- és baktériumok törzsei elősegíthetik a bélben természetesen megtalálható baktériumflóra egyensúlyát, rengeteg egészségügyi előnyt nyújtva.

Ezek a potenciális előnyök nagyon eltérőek, és fontos megjegyezni, hogy nem mindegyiket tudományos tanulmányok támogatják.

Ugyanakkor jó bizonyítékok vannak arra, hogy a probiotikumok enyhíthetik az akut fertőző hasmenést, és egyre növekvő bizonyítékok vannak arra, hogy segíthetnek néhány pszichiátriai állapot, például depresszió és rögeszmés-kompulzív rendellenességek tüneteinek csökkentésében.

A probiotikumok előnyeinek és kockázatainak kutatása még gyerekcipőben van – de most valószínűnek tűnik, hogy egy nap orvosi szempontból hasznos és széles körben használják. Mivel a bélbaktériumok fontossága most már nyilvánvaló, a verseny az, hogy pontosan megértsék, hogyan befolyásolhatják őket az egészség javára.

Probiotikumok és akut fertőzések

olyan egyszerű olyan beavatkozások, mint a joghurt evése, vonzóak egyaránt a fogyasztók és az orvosok számára; Ha azonban az adatok összegyűjtése és értelmezése kihívást jelenthet, ha az adatok összegyűjtése és értelmezése valami olyan összetett, mint a mikrobioma.

A bél baktériumok sokféle formában vannak, és befolyásolják a test sok rendszerét; És nem mindenki reagál a probiotikumokra ugyanúgy. A fentiek mindegyike megnehezíti az előnyökről szóló szilárd következtetések levonását.

A meglévő bizonyítékok azt sugallják, hogy a probiotikumok csökkenthetik bizonyos légzési és gyomor -bélfertőzések kialakulásának kockázatát. Úgy tűnik, hogy a probiotikumok szintén csökkentik a fertőzés időtartamát.

A legfrissebb tanulmány, amelyet az Európai Journal of Public Health közzétett, ezeket az eredményeket egy lépéssel tovább veszi. A tudósok azt akarták felfedezni, hogy a probiotikumok rendszeres fogyasztása csökkentheti -e az antibiotikumok szükségességét is.

A meglévő bizonyítékok támogatása érdekében a legújabb tanulmányok adataiba merültek; Dolgozatuk az első szisztematikus áttekintés, amely feltárja a probiotikumok és az antibiotikumok használatának kapcsolatát.

Összességében áttekintésük 12 releváns randomizált kontrollos vizsgálatot talált, amelyek mindegyike a Lactobacillus és a Bifidobacterium napi adagjait vizsgálta csecsemők és gyermekek számára.

Az elemzés után a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a csecsemők és a napi probiotikus kiegészítő gyermekek 29 % -kal kevésbé valószínű, hogy antibiotikumokat írnak elő. Amikor csak a legmagasabb minőségű tanulmányokkal megismételték az elemzést, ez az ábra 53 % -ra ugrott.

Csökkentse az antibiotikumokat probiotikumokkal

Dr. Daniel Merenstein vezető kutatója, a washingtoni Georgetown Egyetemi Orvostudományi Egyetem Családgyógyászati Tanszékén, úgy véli, hogy az eredmények széles körűek lehetnek. következmények.

„Tekintettel erre a megállapításra, az antibiotikumok használatának csökkentésének egyik módja a probiotikumok rendszeres használata.”

Dr. Daniel Merenstein

Ez a tanulmány csak az akut fertőzéseket vizsgálta fiatalabb emberekben – tehát, ahogyan a vezető tanulmányi szerző Sarah King elmagyarázza: „További tanulmányokra van szükség minden korban, és különösen különösen Az időskorban annak megállapítása érdekében, hogy a tartós probiotikum -felhasználás az antibiotikumok receptjeinek általános csökkenéséhez kapcsolódik -e. ”

Ha megerősítik, a megállapítások fontos lehetnek. Folytatja: “[T] potenciálisan óriási hatással lehet a probiotikumok általános orvostudományban és általában a fogyasztókban.”

A többi korcsoportot vizsgáló további felfedezések mellett a kutatók a kapcsolat anyáit és csavarjait is belemerülni akarják; Dr. Merenstein elmagyarázza az egyik ilyen elméletet, mondván: “Nem tudjuk az összes mechanizmust, amelyet a probiotikus törzsek kihasználhatnak.”

„De” folytatja -, mivel az emberi immunrendszer nagy része megtalálható a gyomor -bél traktusban, az egészséges baktériumok lenyelése versenyképes módon kizárhatja a bélfertőzésekhez kapcsolódó baktériumkórokozókat, és az immunrendszert másokkal szembeni küzdelem céljából készítheti el, hogy harcoljon másokkal szemben. . ””

Az Egyesült Államokban évente körülbelül 2 millió antibiotikum-rezisztens fertőzés esetén 23 000 halálesetet okoz. Sürgős az antibiotikum -rezisztencia csökkentésének módja; Lehet, hogy a probiotikumok értékes segítséget nyújthatnak.

  • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
  • Táplálkozás/étrend

A feldolgozott hús- és rákkapcsolat a nitrit -tartalomtól függ.

2015 -ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az 1. csoportos karcinogénekként osztályozta a feldolgozott húst, amely elegendő bizonyítékot idéz elő, hogy rákot okoznak az emberekben. Most egy új áttekintés kihívja ezt a takaró osztályozást, miután megállapította, hogy a bizonyítékok erőssége attól függ, hogy a hús nitriteket tartalmaz -e.

A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC), a WHO karja, határozza meg a feldolgozott húst úgy, hogy az aroma megőrzésének és javításának valamilyen más módszere megpróbált, sózás, dohányzás, erjesztés vagy más módszer. Példa erre a frankfurterek, a szalonna, a sonka, a kolbász, a sózott marhahús, a marhahús és a konzerv hús.

Egyes élelmiszer -termelők nátrium -nitritet használnak a feldolgozott hús gyógyítására, a szín fokozására vagy az eltarthatóság növelésére szolgáló tartósítószerként.

Ugyanakkor nem minden feldolgozott hús tartalmaz nitriteket. Például a brit és az ír kolbász mentes nitritektől, míg az Egyesült Államokból és a kontinentális Európából származó Frankfurterek, Chorizo és Pepperoni nem.

Az utóbbi években a fogyasztók számára több nitritmentes feldolgozott hús vált elérhetővé. Ide tartoznak a sonka és a szalonna típusai.

A nitritekre összpontosítson a bizonyítékok megerősítésére

A Globális Élelmezésbiztonsági Intézet kutatói, a Queen’s University Belfast (QUB), az Egyesült Királyságban áttekintették a feldolgozott hús közötti kapcsolatokról szóló legújabb tanulmányokat A vastagbél, végbél és bél fogyasztása és rákja.

Megállapították, hogy a tanulmányok csak körülbelül a fele arra a következtetésre jutott, hogy bizonyítékok vannak a vastagbélrákkal való kapcsolatról.

Ez az arány azonban csaknem kétharmadra (65%) ugrott, amikor elemzésüket olyan emberekben végzett tanulmányokra korlátozták, amelyek csak a nitriteket tartalmazó feldolgozott húsok hatásainak vizsgálatát jelentették.

Bemutatják módszereiket és eredményeket egy nemrégiben végzett tanulmányi cikkben.

A csapat azt sugallja, hogy megállapításaik megmagyarázhatják a média ellentmondásos jelentéseit a feldolgozott húsokról és a rák kockázatáról.

„Amikor a nitrittartalmú feldolgozott húst elszigetelten vizsgáltuk, ami az első alkalom, amikor ezt egy átfogó tanulmányban végezték el, az eredmények sokkal világosabbak voltak”-mondja William Crowe, az első tanulmányi szerző, William Crowe. D., a QuB Biológiai Tudományos Iskolájának, „A tanulmányok csaknem kétharmada talált kapcsolatot a rákkal”.

IARC-nek finomítani kell az osztályozást

A kutatók úgy vélik, hogy metaanalízisük feltárja az IARC osztályozásának szükségességét, hogy megkülönböztesse a feldolgozott húst, amely nitriteket tartalmaz, és azokat, amelyek nem. Az egészségügyi kockázatok külön értékelését kell elvégezniük, állítják.

Christopher T. Elliott társszerzője, a QUB Biológiai Tudományok Iskolájának professzora azt mondja, hogy a felülvizsgálat időszerű és „ez nagyon szükséges szigorot és egyértelműséget hoz, és rámutat a további kutatások útjára. ebben a körzetben.” Időközben a kutatók azt sugallják, hogy az emberek ragaszkodjanak az egészséges, kiegyensúlyozott étrendhez, a kormányzati ajánlásoknak megfelelően.

Az Egyesült Királyságban a kormány azt javasolja, hogy az emberek napi 70 grammra korlátozzák a feldolgozott hús fogyasztását, ami nagyjából az országonkénti átlagos napi fogyasztás.

A Rákkutatási Alap és az Amerikai Rákkutatási Intézet 2019. évi jelentése azt ajánlja, hogy az emberek, akik a vörös húskorlátozást fogyasztják, hetente akár 3 mérsékelt adagot fogyasztanak, és „nagyon keveset, ha van ilyenek hús.”

A feldolgozott hús minden típusa értékelése

Brian D. Green, Ph.D. vezető tanulmányi szerzője, szintén a QuB Biológiai Tudományos Iskolájából, azt mondja, hogy a csapat reméli, hogy a jövőbeni tanulmányokról szól A feldolgozott húsok és a vastagbélrák közötti kapcsolat az egyes hústípusokat külön -külön, nem pedig egyetlen csoportként kezeli.

Azt is rámutat, hogy további kutatásokra van szükség annak megvizsgálására, hogy a feldolgozott hús közvetlenül a rákot okozza -e.

„Olyan sok változó létezik az emberek étrendjében” – folytatja, és hozzáteszi: „De tanulmányunk alapján, amely véleményünk szerint a legfontosabb áttekintést nyújtja a mai napig a nitritekkel kapcsolatos bizonyítékokról, mi Biztosan elmondhatjuk, hogy szoros kapcsolat létezik a nitrittartalmú feldolgozott hús, például a frankfurterek és a [vastagbélrák] között. ”

Az olvasóknak meg kell jegyezniük, hogy a feldolgozott húsok 1. csoportba helyezésével, amely ugyanolyan csoport, mint a dohány és az azbeszt, az IARC nem utal arra, hogy a feldolgozott húsok ugyanolyan kockázati szintet hordoznak, mint a csoport többi tagja.

A kontextusba helyezésükre rámutatnak, hogy a világszerte kolorektális rákból kb.

„Megállapításaink egyértelműen azt mutatják, hogy például nem minden feldolgozott hús hordoz ugyanolyan kockázatot.”

Brian D. Green, Ph.D.

  • kolorektális rák
  • Rák/onkológia
  • Táplálkozás/étrend

A progeszteron -kiegészítők nem segítenek a visszatérő vetéléseknél szenvedő nőknek

A progeszteron egy nemi hormon, amely nélkülözhetetlen a terhesség fenntartásához. A progeszteron -kiegészítők szedése a terhesség első 12 hetében azonban kevéssé segít a nőknek a megmagyarázhatatlan, ismétlődő vetélések esetén.

Ez egy ötéves tárgyalás következtetése volt, amelyet a Birminghami Egyetem vezette az Egyesült Királyságban, és közzétette a New England Journal of Medicine-ben.

Az ígéret eredményei (progeszteron vetélési kezelésben) vizsgálat – az Egyesült Királyság és Hollandia 45 kórházában – a 60 éves bizonytalanság rendezése, hogy a progeszteron hatékony kezelés a vetélés megakadályozására a nőkben, akiknek a nőkben szenvedő nőknél vannak A megmagyarázhatatlan, ismétlődő veszteségek története.

A randomizált, kettős vak, placebo-kontrollos vizsgálatban 826 átlagos nő, 33 éves nő volt, korábban megmagyarázhatatlan visszatérő vetéléssel. Napi kétszer kaptak progeszteron hüvelyi kúpokat, akár a placebót a 12 hetes terhességig.

Az eredmények elemzése után a szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy:

“A progeszteronterápia a terhesség első trimeszterében nem eredményezett szignifikánsan magasabb élő születési arányt a nők körében Megmagyarázhatatlan visszatérő vetélések. ”

Ez igaz volt, életkortól, etnikai hovatartozásától, kórtörténetétől és a terhességi történelemtől függetlenül – jegyzi meg.

A résztvevők közel kétharmada teljes hivatali idejre szállt, és csecsemőikkel nem volt szignifikáns különbség a kezelési csoport (65,8% élő születési arány) és a placebo csoport (63,3% élő születési arány) között.

csalódást okozó fő eredmény, de „számos pozitív”

Vezető szerző, Arri Coomarasamy, a Birmingham Orvosi és Fogászati Tudományos Főiskola professzora, bár az eredmények csalódást okoznak: „Vannak:„ Vannak: „Vannak:„ Vannak: „Vannak Számos más pozitív is, amelyeket a tárgyalás egészéből vehetünk. ”

Az évtizedes kérdés végül rendezésével a tanulmány lehetővé teszi a kutatók számára, hogy irányítsák erőfeszítéseiket más kezelések feltárására, amelyek csökkenthetik a vetélés kockázatát.

A vizsgálat nem talált szignifikáns negatív hatást a progeszteron terhesség alatt történő szedésére – sem a nők számára, sem a csecsemőiknek. Ez megnyugtató azoknak a nőknek, akik más okokból szednek a progeszteront – mert például termékenységi kezeléssel vagy más vizsgálatokban vesznek részt.

Azt is mondja, hogy Coomarasamy professzor, a progeszteron -kiegészítőknek más felhasználásai is lehetnek, mint például a korai terhesség vérzésével rendelkező nők vetélése megakadályozása, tehát ez nem az út vége. ”

Azt mondja, hogy a tárgyalásból egy újabb pozitív dolog az, hogy az Egyesült Királyságban most megalakult egészségügyi szakemberek erős hálózata, és azon túl, hogy elkötelezett a vetélési kutatás iránt, és megjegyzések:

“ Hogy a szakértelem és az információk gazdagsága felbecsülhetetlen értékű, mivel továbbra is feltárjuk és teszteljük azokat a kezeléseket, amelyek valóban csökkenthetik a vetélés kockázatát. ”

Ez év elején az Medical News ma megismert egy olyan felmérésről, amely szerint az amerikaiak körében széles körben elterjedt tévedés merül fel. Például a megkérdezett öt ember közül 1 azt mondta, hogy úgy vélik, hogy az életmódválasztás, például a dohányzás és a kábítószer -visszaélés a terhesség alatt, a vetélés elsődleges okai, amikor a 60% -ot a kromoszómális rendellenességek okozzák.

  • Terhesség/szülészet
  • Női egészség/nőgyógyászat

meghosszabbított böjti „újbóli loots” immunrendszer

Az egerekkel kapcsolatos új vizsgálat eredményei és az 1. fázisú kísérlet azt sugallja, hogy a hosszabb böjt ciklusok-2-4 napig-nem-nem Csak a kemoterápia toxikus hatásaitól való védelem, de az új immunsejtek őssejtek regenerációját és a régi, sérült sejtekből való kitolást is kiváltja.

A Los Angeles -i Dél -Kaliforniai Egyetem (USC) kutatói által a Cell Stem cellában közzétett kutatók az első, amely megmutatja, hogy a természetes beavatkozás kiválthatja egy szerv vagy Rendszer az őssejteken keresztül.

A csapat úgy véli, hogy az eredmények az immunrendszeri károsodásokban szenvedő emberek számára előnyösek lehetnek, például ha rákos kemoterápiás kezelésben részesülnek. Ez az időskorúak számára is hasznos lehet, akiknek immunrendszere az öregedéssel gyengül, és ezek hajlamosabbak a betegségekre.

A tudósok szerint a hosszan tartó böjt úgy tűnik, hogy az immunrendszer őssejtjei egy alvó állapotból az önmegújulás aktív állapotába.

Az egerekkel végzett kísérletek és az 1. fázisú humán klinikai vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy a böjt hosszú periódusa szignifikánsan csökkentette a fehérvérsejtek szintjét. Az egerekben egy olyan kapcsolót fordítottak, amely megváltoztatta a hematopoietikus őssejtek jelátviteli útvonalait – az őssejtek egy csoportját, amely vért és immunrendszert generál.

„Nem tudtuk megjósolni, hogy a meghosszabbított böjt ilyen figyelemre méltó hatással lenne a hematopoietikus rendszer őssejt-alapú regenerációjának előmozdításában”-mondta Valter Longo, a gerontológia professzora és az USC Davis biológiai tudományainak professzora. Gerontológiai Iskola és az USC Longvity Institute igazgatója.

Azt mondja, hogy amikor abbahagyja az étkezést, a test tárolt glükózt, zsírot és ketonokat használ, valamint a kopott és sérült immunsejteket is újrahasznosítja.

„Amit az emberi munkánkban és az állati munkánkban elkezdtünk észrevenni, az az, hogy a fehérvérsejtek száma meghosszabbított böjttel csökken” – magyarázza. „Akkor, amikor újból beteszed, a vérsejtek visszatérnek. Tehát elkezdtük gondolkodni, nos, honnan származik?

egerekben hosszan tartó böjtölt, újjáépítésű, kopott immunsejtek

egerekben, hosszan tartó böjt periódusok-2-4 napos ismételt ciklus 6 hónapos, megölt idős és sérült immunsejteket és újakat generált.

Minden böjt ciklus során a fehér sejtszintek csökkenése az új immunsejtek szár-sejt alapú regenerációját váltotta ki. Különösen a hosszan tartó böjt csökkent PKA, egy enzim, amelyet a csapat korábban felfedezett, az élettartam meghosszabbításában az egyszerű szervezetekben.

Egyéb vizsgálatok összekapcsolják a PKA-t az őssejt önmegújításának és a pluripotenciának a kontrolljával-milyen mértékben lehetnek más sejttípusokká.