Probiotics μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη της αντίστασης στα αντιβιοτικά

Probiotics μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη της αντίστασης στα αντιβιοτικά

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν την αντίσταση στα αντιβιοτικά της μάχης

Η τελευταία μελέτη για τη διερεύνηση των προβιοτικών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η τακτική χρήση μπορεί να μειώσει την ανάγκη για αντιβιοτικά. Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση της άνοδος της αντοχής στα αντιβιοτικά.

Προστέθηκε σε μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των γιαούρτιων, της σοκολάτας και των τσιπς πατάτας, τα προβιοτικά δεν απέχουν ποτέ από τους τίτλους.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές τους, αυτά τα ζωντανά στελέχη ζύμης και βακτηρίων μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της βακτηριακής χλωρίδας που βρέθηκε φυσικά στο έντερο μας, προσδίδοντας πληθώρα οφέλη για την υγεία.

Αυτά τα πιθανά οφέλη ποικίλλουν ευρέως και, είναι σημαντικό να σημειωθεί, δεν υποστηρίζονται όλα από επιστημονικές μελέτες.

Ωστόσο, υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι τα προβιοτικά μπορούν να ανακουφίσουν την οξεία μολυσματική διάρροια και υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των συμπτωμάτων ορισμένων ψυχιατρικών καταστάσεων, όπως η κατάθλιψη και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Η έρευνα σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους των προβιοτικών εξακολουθεί να βρίσκεται σε μικρή ηλικία – αλλά τώρα φαίνεται πιθανό ότι κάποια μέρα θα είναι ιατρικά χρήσιμη και ευρέως χρησιμοποιούμενη. Επειδή η σημασία των βακτηρίων του εντέρου είναι πλέον εμφανής, ο αγώνας είναι για να καταλάβει ακριβώς πώς μπορούν να επηρεαστούν για να ωφελήσουν την υγεία.

προβιοτικά και οξείες λοιμώξεις

παρεμβάσεις που είναι τόσο απλές όσο η κατανάλωση ενός γιαουρτιού είναι ελκυστικές τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους γιατρούς. Ωστόσο, όταν αναμιγνύεται με κάτι τόσο περίπλοκο όσο το μικροβιοκτόνο, η συγκέντρωση και η ερμηνεία των δεδομένων μπορεί να είναι προκλητική.

Τα βακτήρια του εντέρου έρχονται σε πολλές μορφές και επηρεάζουν πολλά συστήματα του σώματος. Και όλοι δεν ανταποκρίνονται στα προβιοτικά με τον ίδιο τρόπο. Όλα τα παραπάνω καθιστούν δύσκολη την κατάρτιση συμπερασμάτων σχετικά με τα οφέλη τους.

Τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα προβιοτικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων αναπνευστικών και γαστρεντερικών λοιμώξεων. Τα προβιοτικά φαίνεται επίσης να μειώνουν το χρονικό διάστημα που διαρκεί μια λοίμωξη.

Η τελευταία μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Public Health, λαμβάνει αυτά τα ευρήματα ένα βήμα παραπέρα. Οι επιστήμονες ήθελαν να αποκαλύψουν εάν η κατανάλωση προβιοτικών τακτικά θα μπορούσε επίσης να μειώσει την ανάγκη για αντιβιοτικά.

Για να ενισχύσουν τα υπάρχοντα στοιχεία, βυθίστηκαν σε δεδομένα από πρόσφατες μελέτες. Το έγγραφό τους είναι η πρώτη συστηματική ανασκόπηση για τη διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της χρήσης των προβιοτικών και της χρήσης αντιβιοτικών.

Συνολικά, η ανασκόπηση τους βρήκε 12 σχετικές τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, οι οποίες διερεύνησαν τις ημερήσιες δόσεις του Lactobacillus και του Bifidobacterium σε βρέφη και παιδιά.

Μετά την ανάλυση, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα βρέφη και τα παιδιά που έλαβαν καθημερινό προβιοτικό συμπλήρωμα ήταν 29 % λιγότερο πιθανό να συνταγογραφηθούν αντιβιοτικά. Όταν επαναλάμβαναν την ανάλυση χρησιμοποιώντας μόνο τις μελέτες υψηλής ποιότητας, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 53 %.

Μειώστε τα αντιβιοτικά με προβιοτικά

Ανώτερος ερευνητής Dr. Daniel Merenstein, από το Τμήμα Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσινγκτον D.C. επιπτώσεις.

Δεδομένου ότι αυτό το εύρημα, ενδεχομένως ένας τρόπος για να μειωθεί η χρήση των αντιβιοτικών είναι η χρήση προβιοτικών σε τακτική βάση. ”

Ο Δρ Daniel Merenstein

Η μελέτη αυτή κοίταξε μόνο οξεία λοιμώξεις στους νεότερους ανθρώπους – έτσι, όπως εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Sarah King: “Απαιτούνται περισσότερες μελέτες σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα Στους ηλικιωμένους, για να διαπιστωθεί εάν η παρατεταμένη προβιοτική χρήση συνδέεται με τη συνολική μείωση των συνταγών αντιβιοτικών. ”

Εάν επιβεβαιωθεί, τα ευρήματα θα μπορούσαν να είναι σημαντικά. Συνεχίζει, “θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη χρήση προβιοτικών στη γενική ιατρική και στους καταναλωτές γενικά”.

Εκτός από περαιτέρω εξερευνήσεις που εξετάζουν άλλες ηλικιακές ομάδες, οι ερευνητές θέλουν επίσης να βυθιστούν στα καρύδια και τα μπουλόνια αυτής της σχέσης. Ο Δρ Merenstein εξηγεί μια τέτοια θεωρία, λέγοντας: “Δεν γνωρίζουμε όλους τους μηχανισμούς προβιοτικά στελέχη μπορεί να εκμεταλλευτούν”.

“Αλλά,” συνεχίζει, “Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο γαστρεντερικό σωλήνα, η κατάποση υγιεινών βακτηρίων μπορεί να αποκλείει ανταγωνιστικά τα βακτηριακά παθογόνα που συνδέονται με τις λοιμώξεις του εντέρου και μπορεί να προωθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα για να πολεμήσει τους άλλους . ”

Υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια περιπτώσεις ανθεκτικών σε αντιβιοτικά λοιμώξεις κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα 23.000 θανάτους. Η εύρεση τρόπων για τη μείωση της αντίστασης των αντιβιοτικών είναι επείγουσα. Ίσως τα προβιοτικά να προσφέρουν κάποια πολύτιμη βοήθεια.

  • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιοί
  • Διατροφή/διατροφή

Το επεξεργασμένο κρέας και ο καρκίνος συνδέεται από το περιεχόμενο νιτρώδους

Το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ταξινόμησε τα επεξεργασμένα κρέατα ως καρκινογόνα της ομάδας 1, αναφέροντας επαρκή στοιχεία ότι προκαλούν καρκίνο στους ανθρώπους. Τώρα, μια νέα αναθεώρηση αμφισβητεί αυτή την ταξινόμηση, αφού διαπίστωσε ότι η δύναμη των στοιχείων ποικίλλει ανάλογα με το αν το κρέας περιέχει νιτρώδη.

Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνου (IARC), ένας βραχίονας της ΠΟΥ, ορίζει μεταποιημένο κρέας ως αυτό που έχει υποστεί σκλήρυνση, αλάτια, κάπνισμα, ζύμωση ή κάποια άλλη μέθοδο διατήρησης και ενίσχυσης της γεύσης. Παραδείγματα περιλαμβάνουν frankfurters, μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικα, βόειο κρέας, βόειο κρέας και κονσερβοποιημένο κρέας.

Ορισμένοι παραγωγοί τροφίμων χρησιμοποιούν νιτρώδες νάτριο για να θεραπεύσουν το επεξεργασμένο κρέας, για να ενισχύσουν το χρώμα ή ως συντηρητικό για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής.

Ωστόσο, δεν περιέχουν όλα τα επεξεργασμένα κρέατα. Τα βρετανικά και ιρλανδικά λουκάνικα, για παράδειγμα, είναι απαλλαγμένα από νιτρώδη, ενώ οι Φρανκφούρτες, το Chorizo και το Pepperoni από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ηπειρωτική Ευρώπη δεν είναι.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια, περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα χωρίς νιτρώδη έχουν διατεθεί στους καταναλωτές. Αυτά περιλαμβάνουν τύπους ζαμπόν και μπέικον.

Η εστίαση στα νιτρώδη ενισχύει τα αποδεικτικά στοιχεία

ερευνητές από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Ασφάλειας Τροφίμων, στο Queen’s University Belfast (QUB), στο Ηνωμένο Βασίλειο, επανεξέτασε τις πρόσφατες μελέτες σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ επεξεργασμένου κρέατος κατανάλωση και καρκίνος του παχέος εντέρου, του ορθού και του εντέρου.

διαπίστωσαν ότι μόνο περίπου οι μισές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν ενδείξεις σύνδεσης με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ωστόσο, η αναλογία αυτή αυξήθηκε σε σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) όταν περιόρισαν την ανάλυσή τους σε μελέτες σε ανθρώπους που περιελάμβαναν μόνο τη δοκιμή των επιδράσεων των μεταποιημένων κρέατος που περιείχαν νιτρώδη.

Αναφέρουν τις μεθόδους τους και οδηγούν σε ένα πρόσφατο έγγραφο μελέτης.

Η ομάδα προτείνει ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις συγκρουόμενες εκθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τα μεταποιημένα κρέατα και τον κίνδυνο καρκίνου.

“Όταν εξετάσαμε το επεξεργασμένο κρέας που περιέχει νιτρώδη σε απομόνωση, η οποία είναι η πρώτη φορά που έγινε σε μια ολοκληρωμένη μελέτη, τα αποτελέσματα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα”, λέει ο πρώτος συγγραφέας William Crowe, PH. Δ., Από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών στο Qub, “σχεδόν τα δύο τρίτα των μελετών βρήκαν μια σύνδεση με τον καρκίνο”.

IARC πρέπει να βελτιώσουν την ταξινόμηση

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μετα-ανάλυση τους αποκαλύπτει την ανάγκη για την ταξινόμηση του IARC να διαφοροποιήσει τα επεξεργασμένα κρέατα που περιέχουν νιτρώδη και εκείνα που δεν το κάνουν. Θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστές αξιολογήσεις των κινδύνων για την υγεία, υποστηρίζουν.

Ο συν-συγγραφέας Christopher T. Elliott, καθηγητής στη Σχολή Βιολογικών Επιστημών στο Qub, λέει ότι η ανασκόπηση είναι έγκαιρη και ότι «φέρνει πολύ αναγκαία αυστηρότητα και σαφήνεια και δείχνει το δρόμο για περαιτέρω έρευνα σε αυτήν την περιοχή.”

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι παραμένουν σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή σύμφωνα με τις κυβερνητικές συστάσεις.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση συνιστά στους ανθρώπους να περιορίσουν την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος σε 70 γραμμάρια την ημέρα, η οποία είναι περίπου η μέση ημερήσια κατανάλωση ανά άτομο στη χώρα.

Μια έκθεση 2019 από το Παγκόσμιο Ταμείο Καρκίνου και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο συνιστά στους ανθρώπους που τρώνε κατανάλωση ορίων κόκκινου κρέατος έως και 3 μέτριες μερίδες την εβδομάδα και τρώνε “πολύ λίγα, αν υπάρχουν, επεξεργασμένα κρέας.”

Αξιολόγηση κάθε τύπου επεξεργασμένου κρέατος

Ο ανώτερος συγγραφέας μελέτης Brian D. Green, Ph.D., επίσης της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του Qub της Qubb, λέει ότι η ομάδα ελπίζει ότι μελλοντικές μελέτες Η σχέση μεταξύ των μεταποιημένων κρέατος και του καρκίνου του παχέος εντέρου θα θεραπεύσει ξεχωριστά κάθε τύπο κρέατος, όχι ως μία ομάδα.

Επισημαίνει επίσης την ανάγκη για περισσότερη έρευνα για να διερευνηθεί εάν το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί άμεσα καρκίνο.

“Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές όταν πρόκειται για δίαιτες των ανθρώπων”, συνεχίζει, προσθέτοντας, “αλλά με βάση τη μελέτη μας, που πιστεύουμε ότι παρέχει την πιο εμπεριστατωμένη ανασκόπηση των στοιχείων για τα νιτρώδη μέχρι σήμερα, τι Μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι υπάρχει ισχυρός σύνδεσμος μεταξύ επεξεργασμένου κρέατος που περιέχει νιτρώδη, όπως frankfurters, και [καρκίνος του παχέος εντέρου]. ”

Οι αναγνώστες θα πρέπει να σημειώσουν ότι με την τοποθέτηση μεταποιημένων κρέατος στην ομάδα 1, η οποία είναι η ίδια ομάδα με τον καπνό και τον αμίαντο, το IARC δεν υποδηλώνει ότι τα επεξεργασμένα κρέατα φέρουν το ίδιο επίπεδο κινδύνου με άλλα μέλη της ομάδας.

Για να το θέσουμε σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν ότι περίπου 34.000 θάνατοι από καρκίνο του παγκοσμίως παγκοσμίως οφείλονται σε υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, σε σύγκριση με 1 εκατομμύριο θανάτους από καρκίνο ετησίως ως αποτέλεσμα των προϊόντων καπνού καπνίσματος.

“Τα ευρήματά μας δείχνουν σαφώς ότι δεν έχουν όλα τα επεξεργασμένα κρέατα, για παράδειγμα, φέρουν το ίδιο επίπεδο κινδύνου.”

Brian D. Green, Ph.D.

  • Καρκίνος του παχέος εντέρου
  • Καρκίνος/Ογκολογία
  • Διατροφή/διατροφή

Τα συμπληρώματα προγεστερόνης δεν βοηθούν τις γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποβολές

Η προγεστερόνη είναι μια σεξουαλική ορμόνη που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η λήψη συμπληρωμάτων προγεστερόνης κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης δεν κάνει ελάχιστα για να βοηθήσει τις γυναίκες με ιστορικό ανεξήγητων, επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας πενταετούς δίκης με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicine της Νέας Αγγλίας.

Τα ευρήματα της δοκιμής της υπόσχεσης (προγεστερόνη σε θεραπεία αποβολής) – που διεξάγονται σε 45 νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες – διευθετούν 60 χρόνια αβεβαιότητας σχετικά με το αν η προγεστερόνη είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την πρόληψη της αποβολής σε γυναίκες με ένα Ιστορικό ανεξήγητων, επαναλαμβανόμενων απώλειων.

Η τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμή περιελάμβανε 826 γυναίκες μέσης ηλικίας 33 ετών με προηγουμένως ανεξήγητη υποτροπιάζουσα αποβολή. Έλαβαν δύο φορές την ημέρα κολπικά υπόθετα είτε με προγεστερόνη είτε με αντίστοιχο εικονικό φάρμακο για έως και 12 εβδομάδες κύησης.

Μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι:

“Η θεραπεία με προγεστερόνη στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης δεν οδήγησε σε σημαντικά υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων σε γυναίκες με ιστορικό ανεξήγητες επαναλαμβανόμενες αποβολές. ”

Αυτό ήταν αληθές ανεξάρτητα από την ηλικία, την εθνικότητα, το ιατρικό ιστορικό και το ιστορικό εγκυμοσύνης, σημειώνουν.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων μεταφέρθηκαν σε πλήρη θητεία και είχαν τα μωρά τους, χωρίς σημαντική διαφορά μεταξύ της ομάδας θεραπείας (65,8% ζωντανό ποσοστό γεννήσεων) και της ομάδας εικονικού φαρμάκου (63,3% ζωντανό ποσοστό γεννήσεων).

απογοητευτικό κύριο αποτέλεσμα, αλλά «μια σειρά θετικών»

Ο επικεφαλής συγγραφέας Arri Coomarasamy, καθηγητής στο Κολλέγιο Ιατρικών και Οδοντιατρικών Επιστημών του Μπέρμιγχαμ, ενώ τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά: «Υπάρχουν Ορισμένα άλλα θετικά που μπορούμε να πάρουμε από τη δίκη στο σύνολό της. ”

Με την τελική διευθέτηση της ερώτησης δεκαετιών, η μελέτη επιτρέπει στους ερευνητές να κατευθύνουν τις προσπάθειές τους για να εξερευνήσουν άλλες θεραπείες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αποβολής.

Η δοκιμή δεν διαπίστωσε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις της λήψης προγεστερόνης στην εγκυμοσύνη – είτε για τις γυναίκες είτε για τα μωρά τους. Αυτό είναι καθησυχαστικό για τις γυναίκες που λαμβάνουν προγεστερόνη για άλλους λόγους – επειδή έχουν θεραπεία γονιμότητας, για παράδειγμα, ή συμμετέχουν σε άλλες δοκιμές.

Επίσης, λέει ο καθηγητής Coomarasamy, τα συμπληρώματα προγεστερόνης μπορεί να έχουν άλλες χρήσεις, όπως η πρόληψη της αποβολής σε γυναίκες με αιμορραγία πρώιμης εγκυμοσύνης, οπότε δεν είναι το τέλος του δρόμου.

λέει ότι ένα άλλο θετικό πράγμα που βγαίνει από τη δίκη είναι το ισχυρό δίκτυο επαγγελματιών υγείας που ιδρύθηκε τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα από αυτό δεσμεύεται να αποβάλει την έρευνα και σημειώνει:

” Αυτός ο πλούτος εμπειρογνωμοσύνης και πληροφοριών θα είναι ανεκτίμητη καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε και να δοκιμάζουμε άλλες θεραπείες που πραγματικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αποβολής “.

Νωρίτερα φέτος, τα ιατρικά νέα σήμερα έμαθαν για μια έρευνα που διαπίστωσε ότι υπάρχει ευρεία εσφαλμένη αντίληψη σχετικά με τις αποβολές μεταξύ των Αμερικανών. Για παράδειγμα, 1 στους 5 ανθρώπους που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι πίστευαν ότι οι επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και η κατάχρηση ουσιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ήταν οι κύριες αιτίες αποβολής, όταν το 60% προκαλείται στην πραγματικότητα από χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

  • Εγκυμοσύνη/μαιευτική
  • Γυναικεία υγεία/γυναικολογία

Παρατεταμένη νηστεία ‘re-boots’ ανοσοποιητικό σύστημα

Αποτελέσματα μιας νέας μελέτης για ποντίκια και μια δοκιμή φάσης 1 των ανθρώπων υποδηλώνουν ότι οι παρατεταμένοι κύκλοι νηστείας-για 2-4 ημέρες κάθε φορά-όχι προστατεύουν μόνο από τοξικές επιδράσεις της χημειοθεραπείας, αλλά και ενεργοποίηση αναγέννησης βλαστικών κυττάρων νέων ανοσοκυττάρων και εκκαθάριση από παλιά, κατεστραμμένα κύτταρα.

Η μελέτη, από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) στο Λος Άντζελες και δημοσιεύθηκε στο The Journal Cell Stem Cell, είναι ο πρώτος που δείχνει ότι μια φυσική παρέμβαση μπορεί να προκαλέσει αναγέννηση ενός οργάνου ή Σύστημα μέσω βλαστικών κυττάρων.

Η ομάδα πιστεύει ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να ωφελήσουν τα άτομα με βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος, για παράδειγμα εάν έχουν λάβει χημειοθεραπεία για καρκίνο. Θα μπορούσε επίσης να ωφελήσει τους ηλικιωμένους των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα αποδυναμώνονται μέσω της γήρανσης, καθιστώντας τους πιο ευαίσθητους σε ασθένειες.

Οι επιστήμονες λένε ότι η παρατεταμένη νηστεία φαίνεται να μετατοπίζει τα βλαστοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος από μια αδρανή κατάσταση σε μια ενεργή κατάσταση αυτοανανέωσης.

προκύπτουν από πειράματα με ποντίκια και μια ανθρώπινη κλινική δοκιμή φάσης 1 έδειξε ότι μεγάλες περιόδους νηστείας μείωσε σημαντικά τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων. Στα ποντίκια, γύρισε έναν διακόπτη που άλλαξε τις οδούς σηματοδότησης των αιματοποιητικών βλαστικών κυττάρων – μια ομάδα βλαστικών κυττάρων που παράγουν αίμα και ανοσοποιητικό σύστημα.

“Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι η παρατεταμένη νηστεία θα είχε τόσο αξιοσημείωτη επίδραση στην προώθηση της αναγέννησης με βάση τα βλαστοκύτταρα του αιματοποιητικού συστήματος”, λέει ο Valter Longo, καθηγητής γεροντολογίας και βιολογικών επιστημών στο USC Davis Σχολή Γεροντολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοναδίας USC.

Λέει ότι όταν σταματήσετε να τρώτε, το σώμα χρησιμοποιεί αποθηκευμένη γλυκόζη, λίπος και κετόνες, και επίσης ανακυκλώνει φθαρμένα και κατεστραμμένα κύτταρα ανοσοκυττάρων.

“Αυτό που ξεκινήσαμε να παρατηρούμε τόσο στην ανθρώπινη εργασία όσο και στην εργασία των ζώων είναι ότι ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειώνεται με παρατεταμένη νηστεία”, εξηγεί. “Στη συνέχεια, όταν επανατοποθετήσετε, τα κύτταρα του αίματος επιστρέφουν. Ξεκινήσαμε λοιπόν, λοιπόν, από πού προέρχεται; ”

Σε ποντίκια, παρατεταμένη ανανέωση νηστείας που έχουν φθαρεί ανοσοποιητικά κύτταρα με νέα

σε ποντίκια, παρατεταμένες περιόδους νηστείας-επαναλαμβανόμενους κύκλους 2-4 ημερών χωρίς φαγητό-κατά τη διάρκεια 6 μήνες, σκοτώθηκαν μεγαλύτερα και κατεστραμμένα ανοσοκύτταρα και παρήγαγαν νέα.

Κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου νηστείας, η πτώση στα επίπεδα των λευκών κυττάρων πυροδότησε μια αναγέννηση με βάση τα κύτταρα ανοσοκυττάρων που βασίζεται σε βλαστοκύτταρα. Συγκεκριμένα, η παρατεταμένη νηστεία μείωσε το PKA, ένα ένζυμο που η ομάδα είχε ανακαλύψει προηγουμένως εμπλέκεται στην επέκταση της διάρκειας ζωής σε απλούς οργανισμούς.

Άλλες μελέτες έχουν επίσης συνδέσει το ΡΚΑ με τον έλεγχο της αυτοανανέωσης των βλαστικών κυττάρων και της πολυδύναμης-το βαθμό στον οποίο μπορούν να γίνουν διαφορετικοί τύποι κυττάρων.